Меню Закрити

Пластик/філамент для 3D-принтера, PLA-FC 1 кг, діаметр 1.75 мм, білий

798.00

Немає в наявності

Артикул: 3055-191-04 Категорія:

Опис

Пластик/філамент для 3D-принтера PLA – ще один з найбільш популярних філаментів у сфері 3D-друку.

Маркування PLA-FC означає PLA зі зміцнювачем (Fiber Composite), що вказує на те, що PLA нитка містить в собі додаткові волокна, які підсилюють матеріал, роблячи його більш міцним та стійким до деформації.

Завдяки своїм властивостям і абсолютній нетоксичності, матеріал все частіше застосовують для загальних завдань – базового моделювання та прототипування. Пластик є біорозкладним, оскільки виробляється з природних рослинних матеріалів (наприклад, кукурудзи). Тому під час друку відсутні шкідливі речовини та неприємні запахи.

Також це один із найпростіших у друці та невимогливих пластиків, що робить його ідеальним варіантом для недосвідчених ентузіастів 3D-друку та дітей, які тільки починають знайомитися з можливостями філаментів.

Застосування: Насправді PLA-пластиком можна друкувати практично всі деталі, зокрема ті, які ви звикли друкувати з ABS. Але насамперед це ті об’єкти, які вимагають високого рівня безпеки та нетоксичності матеріалу: іграшки для дітей, предмети побуту, елементи декору та дизайну інтер’єрів, арт-об’єкти. Також PLA часто застосовується для загального прототипування.

Рекомендації під час друку PLA: Завдяки мінімальній усадці цей філамент ідеально підходить для виробів, у яких дуже важлива точність геометрії та відповідність розмірів. Те саме можна сказати і про друк великих об’єктів. Також краще використовувати саме PLA, якщо у вас немає примусової вентиляції в приміщенні для друку. Цей філамент біорозкладний і створений із природних компонентів, тому абсолютно нешкідливий і не виділяє жодних токсичних речовин під час плавлення. Саме тому його рекомендують використовувати в 3Д-ручках і під час друку 3D-принтерами за участю дітей.
Мінус біорозкладності в тому, що вироби краще не використовувати на вулиці. Форму вони збережуть, але зовнішній вигляд дуже швидко зіпсується.

Характеристики:

  • Діаметр нитки: 1.75 мм
  • Температура друку: 215-245°C
  • Температура платформи (столу): 60-80°C
  • Вага пластику: 1 кг
  • Колір: білий
  • Діаметр отвору в котушці: 62 мм
  • Зовнішній діаметр котушки: 200 мм
  • Ширина котушки: 70 мм